Chankonabe: maaltijd voor sumoworstelaars (Japanse stoofpot)

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Chankonabe
Snijd de Chinese kool in grove repen. Schil en snijd de wortel in dunne plakken. Pel en snijd de ui. Snijd de bosui. Snijd de enoki en smimeji van de kluit. Snijd de tofu en aburaage in plakjes. Snijd de steeltjes van de shiitake en snijd een stervorm in de shittake. Verdeel alle ingrediënten over de brede pan en schenk de kippenbouillon erover. Kook de groente in circa 4 minuten op zacht vuur gaar.

Kippenballetjes
Meng het kippengehakt met de sojasaus en de sake. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Voeg de knoflook en geraspte gember toe aan het gehakt. Vorm balletjes en kook de kippenballetjes circa 3 minuten mee met de chankonabe. Zet het vuur uit en breng de bouillon op smaak met een beetje aka miso.

Tip: Als je de ingrediënten uit de pan hebt opgegeten en alleen de bouillon nog over is, kun je hierin nog sobanoedels garen.

Ingredienten

4
Personen

Chankonabe

  • 0.5 Chinese kool
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 4 bosuitjes
  • 2 bosjes enoki paddenstoelen
  • 2 bosjes shimeji paddenstoelen (beukenzwam)
  • 150 g zijde tofu
  • 150 g aburaage (gefrituurde tofu)
  • 8 shiitakje
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 el aka miso (witte miso)

Kippenballetjes

  • 200 g kippengehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 el saké
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel

Extra nodig

  • Brede pan of pot (nabe)
  • rasp
Geef je waardering
7