Champagnesabayon met citrusfruit

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Schil het citrusfruit ontdoe de vruchten van het wit en snijd de partjes eruit. Splits de eieren. Meng de eidooiers in een kom met de helft van de suiker en de champagne. Klop dit met een garde au bain-marie* op tot de eidooiers gaan binden. Als de massa stevig is geworden haal je de kom uit de pan. Plaats de kom vervolgens in een pan met koud water. Klop de massa weer koud. Dit duurt circa 10 minuten. Klop de slagroom met de andere helft van de suiker lobbig en spatel deze voorzichtig door de afgekoelde massa. Roer vervolgens de overige champagne erdoor.

Verdeel het fruit over de borden en bedek gelijkmatig met de sabayon. Voeg de mint toe ter decoratie en smaak.

Serveer bijvoorbeeld met een sinaasappelkletskoek.

* Om een gerecht au bain-marie te bereiden, zet men een vuurvaste schaal in een pan met bijna kokend water, op een laag vuur. Zo voorkom je dat de sabayon te warm wordt en gaat klonten.

Ingredienten

4
Personen

Champagnesabayon met citrusfruit

  • 600 g citrusfruit
  • 8 eieren
  • 220 g fijne suiker
  • 450 ml champagne
  • 300 ml slagroom
  • 1 bosje munt
Geef je waardering
2