Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Kruidige varkenshaas
Bestrooi de varkenshaas met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit olijfolie en boter in een braadpan en bak de varkenshaas om en om circa 6 minuten op middelhoog vuur.
Pel en snipper de ui. Pluk en snijd de rozemarijn, tijm, basilicum en oregano fijn.
Voeg de ui, laurier en de kruiden toe aan de pan met varkenshaas en bak kort mee. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe aan de varkenshaas. Laat de varkenshaas, met de deksel op de pan, circa 10 minuten op laag vuur pruttelen. Haal het vlees uit de saus.

Pasta
Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snijd de knoflook fijn. Haal de laurier uit de saus van het vlees en meng de spaghetti en de knoflook door de saus.

Mangosalade
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd de mango in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Meng de yoghurt met de mosterd, sap van de citroen en de mayonaise.
Roer de ui en de mango door de yoghurtdressing en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Snijd de varkenshaas in plakken.
Verdeel de rucola over de borden, schep de pasta op de borden. Leg hier de varkenshaas naast met de mangosalade erbij.

Ingredienten

4
Personen

Kruidige varkenshaas

  • 1 varkenshaas
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 el boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes basilicum
  • 2 takjes oregano
  • 1 blaadje laurier
  • 2 tomaten
  • 40 g rucola

Pasta

  • 400 g spaghetti
  • 1 teentje knoflook

Mangosalade

  • 1 mango
  • 1 rode ui
  • 100 g yoghurt
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 citroen
  • 1 el mayonaise

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
1