Caribische bananen-kokosvlaai

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
105 minuten totale tijd

Chocolade vlaaideeg
Meng voor het vlaaideeg de bloem met de cacaopoeder, boter, gist, melk, suiker, zout en eidooier en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met huishoudfolie afgedekte kom circa 1 uur rijzen.

Kokos banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de melk en de kokosmelk. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de kokos-banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de kokos-banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de taartvorm in en bekleed met het vlaaideeg. Snijd het overige deeg van de rand. Prik de bodem in. Verdeel de helft van de kokos-banketbakkersroom in. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Caribische bananen-kokosvlaai
Klop de room met de suiker luchtig. Rooster de kokosrasp in 5 minuten goudbruin. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Verdeel ze over de taart. Spatel de helft van de kokosrasp door de rest van de banketbakkersroom en verdeel over de bananen. Bestrijk dit met de opgeslagen room en bestrooi de taart met de rest van de

Ingredienten

1
Porties

Vlaaideeg

  • 200 g bloem
  • 15 g cacaopoeder
  • 30 g boter
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 100 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eidooier

Kokos-banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 2 el bloem

Carabische bananen-kokosvlaai

  • 200 ml room
  • 75 g suiker
  • 100 g kokosrasp of klapper
  • 4 bananen

Extra nodig

  • huishoudfolie
  • taartvorm van 26 cm doorsnede
Geef je waardering
0