Carapulcra uit Peru (Aardappelstoofpot)

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 uur totale tijd
Carapulcra uit Peru
Snijd het spek in dunne reepjes. Snijd de fricandeau in blokjes. Snijd de kippendijen in kleine blokjes. Verwarm een hapjespan en bak het spek in circa 5 minuten knapperig. Haal het spek uit de pan en houd apart. Verhit een scheutje olie in de pan. Voeg de fricandeau en de kip toe en bak circa 3 minuten mee tot ze goudbruin zijn. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de ui. Snijd de peper in dunne ringetjes.
Voeg de knoflook, ui, peper, komijn en de cayennepeper toe en roer goed door. Schil en snijd de aardappels in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter en voeg toe. Blus af met de bouillon en de wijn. Verwarm een koekenpan en rooster de pinda’s tot ze goudbruin zijn. Maal de pinda’s in het bakje van de staafmixer fijn en voeg toe aan de hapjespan. Laat de carapulcra met het deksel op de pan circa 30 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met een beetje zout. Pluk en hak de koriander en de peterselie grof.

Snelle salade
Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de tomaat met de bosui en besprenkel met een beetje balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zeezout.

Serveren

Serveer de carapulcra in een diep bord en garneer met de koriander en de peterselie. Serveer de salade er apart bij.

Ingredienten

4
Personen

Carapulcra uit Peru

  • 50 g gerookt spek
  • 1 plak fricandeau van 125 g
  • 250 g kippendijen
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 750 ml kippenbouillon
  • 150 ml rode wijn
  • 75 g pinda's
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes bladpeterselie

Snelle salade

  • 4 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • balsamicoazijn
  • grof zeezout

Extra nodig

  • keukenmachine
  • staafmixer + staafmixerbakje
Geef je waardering
12