Capcake

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Snijd een ovaal uit het deeg waar de bombevorm bij op past. Bak het harde wenerdeeg in circa 12 minuten goudbruin en krokant.

Biscuit

Verwarm de oven voor 200 ºC. Smelt de boter. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Roer de eidooiers met de resterende suiker los. Meng de bloem met het amandelpoeder. Roer de boter, bloemmengsel en het eiwitschuim door het eidooiermengsel. Strijk het beslag dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Steek een cirkel uit het biscuit ter grootte van de bombe. Bekleed de bombe met plasticfolie en bekleed met het resterende biscuit. 

Gevulde bananenmousse
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de pecannoten in circa 12 minuten goudbruin. 

Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Week de gelatine in koud water. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verhit de boter in een pan en bak de bananen, vanillemerg en het kaneelstokje. Halveer de citroen en blus de bananen af met het sap van de citroen. Verwijder het kaneelstokje en pureer de bananen met de staafmixer. Verwarm een pan en los er de gelatine met wat aanhangend water in op. Meng de gelatine door aan de bananenpuree. Laat de bananenmassa afkoelen tot hij dikker wordt en spatel de slagroom erdoor. Hak de chocolade en de pecannoten. Halveer de marshmallows. Spatel de noten, chocolade en de marshmallows door de bananenmousse. Schep de mousse in de met biscuit beklede bombe. Dek de bombe af met de uitgestoken plak biscuit. Laat circa 2 uur in de vriezer opstijven.

Marsepein
Los de bombe en besmeer het biscuit met abrikozenjam.

Meng het rode bietenpoeder met het bietensap tot een papje. Laat een beetje witte marsepein over voor de letters. Meng het papje met de resterende marsepein en kneed door tot de marsepein egaal roze is. Rol de roze marsepein uit tot een dikte van 4 millimeter en bekleed de bombe met de marsepein. Besmeer de harde wenerplak met abrikozenjam. Leg de bombe op de plak deeg en bekleed de plak met de resterende roze marsepein. Druk met boetseergereedschap naden in pet. Rol de witte marsepein uit en steek er met de letterstekers het gewenste woord uit. Plak de letters op de capcake. Maak een klein bolletje van de resterende marsepein en leg het bolletje bovenop de pet. 

Garneerglazuur
Meng de poedersuiker met het water tot een glazuur. Schep het glazuur in een cornetje en spuit naden op de cap.

Ingredienten

1
Porties

Harde wenerdeeg

  • 300 g bloem
  • 200 g roomboter
  • 100 g suiker
  • 1 ei

Biscuit

  • 30 g roomboter
  • 4 eieren
  • 180 g suiker
  • 40 g bloem
  • 140 g amandelpoeder

Gevulde bananenmousse

  • 120 g pecannoten
  • 400 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 350 g bananen
  • 1 vanillestokje
  • 50 g roomboter
  • 1 kaneelstokje
  • 1 citroen
  • 120 g pure chocolade
  • 6 marshmallows

Marsepein

  • 3 el abrikozenjam
  • 1 tl rode bietenpoeder
  • 2 el bietensap
  • 300 g marsepein

Garneerglazuur

  • 8 el poedersuiker
  • 2 el water

Extra nodig

  • bakpapier
  • bombevorm met een diameter van circa 25 cm
  • staafmixer
  • letterstekers
  • boetseergereedschap
Geef je waardering
4