Rudolph van Veen

Ingredienten

3
Porties

Canadese bannock

  • 50 g rozijnen
  • 240 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el suiker
  • mespuntje zout
  • 350 ml water
  • 40 g gedroogde cranberries
  • zonnebloemolie
  • klontje roomboter
  • 2 el frambozenjam

Extra nodig

  • poedersuiker om te bestuiven

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Wel de rozijnen circa 40 minuten en laat vervolgens uitlekken. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en het zout. Meng het water door de bloemmassa en roer tot een plakkerig beslag. Roer de gedroogde cranberries en de rozijnen door het beslag. Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan. Schep een flinke lepel van het beslag in de pan en bak de bannock op laag vuur om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Voeg als de bannock is omgedraaid nog een klontje boter toe aan de pan. Serveer de bannock met de frambozenjam en bestuif met poedersuiker. 

Geef je waardering

12
Canadese bannock