Camembertgratin met cocktailtrostomaten

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Camembertgratin

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng in een kom de melk, eieren en het aardappelzetmeel. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de camembert in plakken. Vet een ovenschaal in met olie. Verdeel de helft van de aardappels over de bodem van de schaal. Verdeel hierover de camembert. Bedek de camembert met de andere helft van de aardappels. Verdeel het eiermengsel over de aardappels en zorg dat alles onder staat. Zet de ovenschaal in de oven en bak in circa 25 minuten goudbruin en krokant.

Provençaalse groente

Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en halveer de knoflook. Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Halveer de tomaten. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 3 minuten. Voeg de aubergine, courgette en Provençaalse kruiden toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomaten toe en bak het geheel nog circa 4 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Camembert gratin met cocktailtrostomaten

  • 400 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 240 g camembert
  • olijfolie om in te bakken
  • 700 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 4 cocktailtrostomaten
  • 1 el provençaalse kruiden

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
2