Calzone wraps met bonensalade

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Calzone wraps

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd de bleekselderij in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in gelijke kleine blokjes. Snijd de tomaten in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomatenplakken in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, gedroogde oregano, bleekselderij, winterpeen en de tomaten toe en bak op hoog vuur circa 4 minuten mee. Kluts de eieren. Leg de wraps uit op het aanrecht en bestrijk de randen van de wraps met ei. Verdeel het gehaktmengsel over 1 kant van de wraps. Vouw de wraps dicht en druk de randen stevig aan.

Besmeer de bovenkant van de calzone wraps met ei, leg de calzone wraps op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met kaas. Bak de calzone wraps in de oven in circa 14 minuten goudbruin.

Bonensalade

Snijd de tomaten in blokjes. Giet de cannellinibonen af en spoel schoon. Pluk en scheur de basilicum. Meng in een kom de tomaten, cannellinibonen, basilicum, kappertjes en de olijfolie. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Calzone wraps

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 4 roma tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 g half om half gehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 eieren
  • 200 g geraspte kaas
  • 4 wraps

Bonensalade

  • 2 roma tomaten
  • 400 g cannelini bonen
  • 0.5 bosje basilicum
  • 2 el kappertjes
  • 50 ml olijfolie vergine

Extra nodig

  • kwastje
  • bakpapier
Geef je waardering
2