Cake-eitjes met American pancakes

0
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Cake-eitjes
Verwarm de oven voor op 130 ºC. Snijd met het puntje van een mes een klein kapje van de eierschalen en schenk de eieren er voorzichtig uit. Zet de eierschalen in een diepe bak gevuld met rijst.

Meng voor het cakebeslag twee eieren met de suiker. Voeg de boter toe, meng goed door en roer de bloem en de Chinese 5-spices erdoor. Schenkt het beslag in een spuitzak zonder spuitmond. Knip het topje van de spuitzak en spuit het beslag voorzichtig in de lege eierschalen. Bak de cake-eitjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Tip
De oventemperatuur is zo laag omdat het beslag dan zo rustig bakt dat het niet uitzet. De overgebleven 2 eieren kun je gebruiken voor de pancake.

Pancakes
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het bakpoeder door de bloem. Schenk de karnemelk in een kom. Voeg het vanillemerg, de suiker en de bloem met het bakpoeder al roerende toe. Roer de eieren door het beslag en voeg de gojibessen toe. Voeg het zout en een scheutje zonnebloemolie toe en roer goed door. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan. Bak de pancakes om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Snijd een boterhamvorm uit de pancakes. Besmeer de pancakes met hazelnootpasta of frambozenjam en serveer bij het cake-eitje.

Ingredienten

4
Personen

Cake-eitjes

  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g zachte boter
  • 100 g bloem
  • 1 tl Chinese 5 spices

Pancake

  • 1 vanillestokje
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 g bloem
  • 200 ml karnemelk
  • 2 el suiker
  • 2 el gedroogde gojibessen
  • 1 mespuntje zout
  • zonnebloemolie
  • 4 el hazelnootpasta
  • 4 el frambozenjam

Extra nodig

  • diepe bakvorm gevuld met rijst
  • handmixer
Geef je waardering
0