Cajunkip met friszoete tomatensalade

8
Makkelijk
Cajunkip met friszoete tomatensalade

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Cajunkip

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng in een kom een scheut olijfolie, kipfilet en de cajunkruiden. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kip circa 4 minuten. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Giet de maïskorrels af en spoel schoon. Voeg de bleekselderij en de maïskorrels toe aan de kip en bak het geheel in circa 5 minuten gaar. Haal de kip en de groente uit de pan. Meng in een kom de kip, groente en halvanaise. Beleg de Italiaanse bollen met de cajunkip.

Friszoete tomatensalade

Halveer de snoeptomaatjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd de mango in blokjes. Pel de mandarijnen en haal de partjes los. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in blokjes. Meng voor de dressing in een grote kom de azijn, olie en honing en breng op smaak met een beetje zout en peper. Meng de snoeptomaatjes, mango, mandarijnen en avocado door de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Cajunkip

  • 400 g kipfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 3 tl cajunkruiden
  • 1 bleekselderij
  • 150 g maïskorrels
  • 3 el halvanaise
  • 4 italiaanse bollen

Friszoete tomatensalade

  • 500 g snoeptomaatjes
  • 1 mango
  • 2 mandarijnen
  • 1 avocado
  • 1 el azijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el honing
Cajunkip met friszoete tomatensalade
Geef je waardering
8