Cajun hash browns

9
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Cajun hash browns
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de aardappels met schil. Verhit een beetje olie en boter in de pan en bak de aardappelrasp. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika en de bleekselderij in blokjes. Voeg de ui, paprika en bleekselderij toe. Snijd de worst in blokjes en voeg toe. Voeg de cajunkruiden toe. Breek de eieren in de pan en zet de pan circa 20 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn.

Cajunsaus
Verhit een scheutje olie in een skillet pan en voeg de bloem toe. Laat de bloem garen tot deze bruin is en naar nootjes ruikt. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Voeg de knoflook, ui en de cajunkruiden toe aan de roux. Blus af met de azijn. Voeg de tomatenketchup en de stroop toe.

Snijd de peterselie fijn en strooi over de cajun hash browns. Serveer de saus bij de cajun hash browns.

Ingredienten

4
Personen

Cajun hash browns

  • 2 flinke aardappels
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 pittig worstje
  • 3 eieren
  • paar takjes peterselie

Cajunsaus

  • 1 el bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 tj cajunkruiden
  • 1 scheutje azijn
  • 200 ml tomatenketchup
  • 100 ml stroop

Extra nodig

  • skillet pan
  • olie en boter om in te bakken
Geef je waardering
9