Caesar-mayonaise
Pel en rasp de knoflook. Snijd de ansjovisfilets.
Mix met de staafmixer sap van de limoen met de mosterd en de eidooiers, knoflook, ansjovisfilets, een beetje zout en peper.
Voeg al mixend, druppelsgewijs de olie toe tot een romige mayonaise.
Breng op smaak met een worchestershiresaus.
Ceasarsalade
Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
Breng een pannetje met water aan de kook en kook de eieren circa 6 minuten zodat ze nog halfzacht van binnen zijn.
Pel en hak de knoflook. Snijd het brood in gelijke stukken, besprenkel met olie en bestrooi met de helft van de gehakte knoflook en rooster de broodcroutons op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 15 minuten goudbruin in de oven. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de little gems in grove stukken en meng de sla met de mayonaise. Verdeel de croutons over de sla. Pel de eieren en snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade. Schaaf de Parmezaanse kaas over de salade.
Snijd de bieslook in fijne ringen. Verhit een scheutje olie in de wok of hapjespan. Wok de gamba’s in circa 4 minuten krokant en gaar. Voeg de laatste minuut de rest van de gehakte knoflook en de bieslook toe.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Snijd de tomaat in plakjes.
Serveer de caesarsalade met de gebakken gamba’s, avocado, tomaat of ansjovis en de gebakken croutons.
Meld je aan en praat mee