Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel de knoflook.
Bestrooi het vlees met peper en fleur de sel. Grill op de bbq of grillplaat het vlees en de groente. Dikke côte de boeufs verpak je eerst in aluminiumfolie en leg je zo op bbq, waardoor ze op temperatuur komen. Daarna grill je ze kort aan iedere kant, daardoor blijft het vlees rosé en warm van binnen en wordt de buitenkant mooi gegrild.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Stamp voor de amandelaioli de amandelen fijn met wat zout. Kook de halve bol knoflook in de melk zacht, haal uit de melk en stamp heel fijn met de amandelen en een scheutje knoflookmelk tot een gladde aioli.
Besprenkel de groente met olijfolie en bestrooi met fleur de sel.
Côte de boeufs zijn te koop bij een goede (bio-)slager van kwaliteitsrund zoals Limousin, Simmenthaler, Aubrac of Charolais. Kies als seizoensgroente bijvoorbeeld rode puntpaprika, groene asperges, tomaat, lente-ui of rode ui.
0 reacties