Pel en snijd de uien grof. Pel de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de venkelzaadjes circa 3 minuten. Voeg de ossenstaart toe en bak circa 10 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat circa 3 uur op laag vuur koken. Het vlees moet van het bot afvallen. Mondeer de tomaten en snijd ze fijn. Schil en snijd de knolselderij in brunoise. Voeg de knolselderij, bulgur, tomaten, tomatenpuree en de citroenblaadjes toe aan de pan en laat circa 13 minuten koken.
Bliratkoekjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm de frituurpan voor op 160 ºC.
Smelt de boter. Rooster de amandelen en sesamzaadjes circa 4 minuten in de oven.
Meng de sesamzaadjes, bloem, kaneelpoeder, bakpoeder, zout, ei, boter, zonnebloemolie en oranjebloesemwater en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot circa 2 millimeter dikte. Snijd vierkantjes van circa 3 bij 3 centimeter uit het deeg. Leg schuin in het midden een geroosterde amandel en vouw de punten naar elkaar toe zodat ze elkaar net overlappen. De amandel moet klem zitten tussen het deeg. Frituur de koekjes circa 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Verwarm de honing in een steelpan en zet het vuur uit.
Schep de bliratkoekjes vanuit de frituur direct in de warme honing. Schep ze uit de honing en laat ze iets uitlekken in een zeef.
Serveren
Leg de ossenstaart in het midden van een diep bord en schep de soep er omheen. Serveer de bliratkoekjes op de rand van het bord of ernaast.
0 reacties