Budner Gerstensuppe

0
Makkelijk

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de winterpeen en knolselderij in blokjes. Snijd de prei in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en bak het vlees aan. Voeg de gerst, groente, laurier en bouillon toe. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Roer de bloem door de room en roer het door de soep. Laat nog circa 15 minuten koken en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen of borden en bestrooi met gesneden bieslook.

Dit recept komt uit de aflevering over St Moritz van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Budner Gerstensuppe

  • 300 g bundnerfleisch of gedroogde ham of spek
  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 0.5 knolselderij
  • 1 prei
  • 100 g gerst of parelgort (6 uur geweekt in koud water)
  • olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2.5 l bouillon
  • 50 g bloem
  • 200 ml room
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bosje bieslook
Geef je waardering
0