Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de winterpeen en knolselderij in blokjes. Snijd de prei in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en bak het vlees aan. Voeg de gerst, groente, laurier en bouillon toe. Laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken. Roer de bloem door de room en roer het door de soep. Laat nog circa 15 minuten koken en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen of borden en bestrooi met gesneden bieslook.
Dit recept komt uit de aflevering over St Moritz van het programma The Taste of Life Travel.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
budner gerstensuppe
Een heerlijke Zwitserse gerstsoep met knolselderij, prei en vlees!
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Travel
In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
1 reactie
Ik kwam vroeger als kind tot op volwassen leeftijd al in Zwitserland in het Engadin (Sankt Moritz, Celerina, Pontresina enz.) . Het is zo leuk om dit recept hier te treffen.
Enige is: het is Bündner i.p.v. Bundner en ook geen Budner. (ik neem aan dat dit een typefoutje is (slordig ☺) .
Het recept is heel goed. Vriendelijke groet, Nicolette