

Ingredienten
4
Personen
Broodpuddinkjes
- 150 ml slagroom
- 100 ml kokosmelk
- 2 eieren
- 6 sneetjes wit brood, maïsbrood, granenbrood of krentenbrood
- 150 g mix van gedroogd fruit (abrikozen, krenten, rozijnen, pruimen of cranberry’s)
- 1 tl kaneelpoeder
- 25 g suiker of rietsuiker
- boter om in te vetten
Extra nodig
- garde
- vormpjes (kopjes, cupcakevorm, kleine taartvormpjes)
- ovenschaal
Bereidingswijze
15 minuten kooktijd
40 minuten totale tijd
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop met een garde de slagroom, kokosmelk, eieren, suiker en kaneel tot een luchtig beslag. Snijd het brood in blokjes. Snijd het gedroogd fruit in reepjes. Meng het brood en het gedroogd fruit door het beslag. Vet de vormpjes in en verdeel het broodbeslag over de vormpjes. Zet de vormpjes in een ovenschaal en schenk er zoveel kokend water bij tot de vormpjes er voor de helft instaan. Laat de puddinkjes circa 25 minuten in de oven garen.
Tip: Controleer met een dikke naald of de punt van een mes of de kern gestold is.
Klop met een garde de slagroom, kokosmelk, eieren, suiker en kaneel tot een luchtig beslag. Snijd het brood in blokjes. Snijd het gedroogd fruit in reepjes. Meng het brood en het gedroogd fruit door het beslag. Vet de vormpjes in en verdeel het broodbeslag over de vormpjes. Zet de vormpjes in een ovenschaal en schenk er zoveel kokend water bij tot de vormpjes er voor de helft instaan. Laat de puddinkjes circa 25 minuten in de oven garen.
Tip: Controleer met een dikke naald of de punt van een mes of de kern gestold is.

Laat hier je reactie achter