Broodje worst met ingelegde venkel en peterselie-kervelmayonaise

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijd de onderkant van de venkelknol. Snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes met behulp van een mandoline, keukenmachine of een scherp mes. Roer de suiker door de azijn tot hij is opgelost en giet over de venkel. Laat minimaal 30 minuten marineren.

Doe de mosterd, citroensap, balsamicoazijn, zout, peper en het ei in de hoge beker van de staafmixer. Doe de staafmixer in de beker en giet hier voorzichtig de olie op. Zorg ervoor dat de olie zich nog niet mengt met de rest van de ingrediënten. Zet de staafmixer aan en trek hem langzaam omhoog, tot de ingrediënten gebonden zijn en je mayonaise hebt. Hak de peterselie en de kervel fijn en roer door de mayonaise.

Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan. Laat de boter niet bruin en niet te heet worden. Voeg de olie toe. Bak de worsten hierin langzaam in circa 10-12 minuten goudbruin en gaar.

Snijd ondertussen de broodjes open. Bestrijk de onderste helft met 1 eetlepel van de mayonaise. Laat de venkel uitlekken in een zeef of vergiet en verdeel over de broodjes. Leg de worsten erop en dek af met de bovenste helft van de broodjes.

Ingredienten

4
Personen

Voor de ingelegde venkel

  • 1 venkel
  • 0.5 el suiker
  • 3 el witte-balsamicoazijn

Voor de mayonaise

  • 2 tl mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte-balsamicoazijn
  • 0.5 tl zout
  • 1 snuf gemalen peper
  • 1 ei
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje kervel

Voor de broodjes worst

  • 30 g roomboter
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 4 verse worsten, bijvoorbeeld saucijzen
  • 4 witte pistoletjes

Extra nodig

  • mandoline of keukenmachine
  • staafmixer met hoge beker
Geef je waardering
1