Broodje Thaise kip met mangocurry

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
55 minuten totale tijd
Thaise kip
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat circa 40 minuten marineren. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het kippenvlees in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan.

Mangocurry
Verhit opnieuw een scheut olie in de koekenpan. Pel en snijd de ui in ringen en bak circa 2 minuten in de wok. Voeg de currypasta toe, bak kort mee en schenk er een beetje water bij. Kook circa 2 minuten. Schil en snijd de mango in blokjes. Voeg driekwart van de mangoblokjes toe en bak circa 4 minuten mee.

Extra
Verwarm de grillpan. Halveer de puntbroodjes, besprenkel met olie en gril de broodjes in de grillpan goudbruin. Pel de knoflook en wrijf over de broodjes.
Snijd de onderkant van de little gem en snijd ze in repen.

Serveren
Verdeel de little gem over de broodjes en verdeel daarover de kip en de mango-curry. Bestrooi met de resterende mangoblokjes, cashewnoten en garneer met de koriander.

Ingredienten

4
Personen

Thaise kip

  • 400 g kipfilet
  • 1 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 el maïzena
  • 2 el mirin
  • 2 el gembersiroop

Mangocurry

  • 1 ui
  • 1 el gele currypasta
  • 1 mango

Extra

  • 4 zachte puntbroodjes
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 little gem
  • 2 el cashewnoten
  • 4 takjes koriander

Extra nodig

  • keukenpapier
  • grillpan
Geef je waardering
2