Broodje bal met linzensaus

3
Gemiddeld
Broodje bal met linzensaus

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
Broodje bal
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de pistoletjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
Meng het gehakt met de ui, knoflook, mosterd en de helft van de linzen.
Kneed het gehakt goed door en maak 12 tot 16 kleine gehaktballetjes.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Linzensaus
Pel en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie, inclusief de takjes, grof. Pureer de knoflook, peterselie, rasp en sap van de citroen, cayennepeper en een beetje zout in het bakje van de staafmixer. Voeg de yoghurt toe en pureer kort mee. Roer de resterende linzen erdoor.

Snijd de broodjes open en leg er 3 of 4 balletjes in. Lepel er een ruime lepel saus over.

Ingredienten

4
Personen

Broodje bal

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 el grove mosterd
  • olijfolie
  • 4 pistoletjes
  • 300 g gekookte linzen

Linzensaus

  • 1 teentje knoflook
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 200 ml yoghurt

Extra nodig

  • staafmixer met staafmixerbakje
  • rasp
Broodje bal met linzensaus
Geef je waardering
3