Briouats met kaas en munt

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ˚C

Beleg de bakplaat met bakpapier.

De briouats voorbereiden:

Pluk en snijd de munt en peterselie in dunne reepjes.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Hak de cashewnoten grof.

Meng de knoflook, munt, peterselie, gemberpoeder, cashewnoten, kaas en een beetje peper door elkaar.

Kluts en meng het ei door het kaasmengsel.

Kluts 2 eieren los in een kom en voeg een mespuntje zout toe.

Leg een plak filodeeg op een snijplank en besmeer de zijkanten met het ei.

Schep 2 lepels van het kaasmengsel op het deeg en vouw het dicht.

Bestrijk de bovenkant met ei en leg de briouat op de bakplaat.

Herhaal dit tot het filodeeg op is.

Bak de briouats in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

De tomatensalsa:

Pel en snipper de sjalotten.

Pluk en hak de peterselie grof.

Meng de tomatenblokjes met de sjalotjes, peterselie, azijn en gembersiroop.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met rucola.

Ingredienten

4
Personen

Briouats

  • 0.25 bosje munt
  • 0.25 bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 g cashewnoten
  • 1 tl gemberpoeder
  • 250 g verse geitenkaas
  • 3 eieren
  • 12 plakken filodeeg
  • zout
  • versgemalen

Tomatensalsa

  • 2 sjalotjes
  • 0.25 bosje peterselie
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 4 el (frambozen) azijn
  • 4 el gembersiroop
  • 300 g rucola
Geef je waardering
1