Briochetoast met paddenstoelen, geitenkaas en courgette

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Snijd de helft van de plakken in dunne slierten (spaghetti) en de rest in blokjes.

Marineer de spaghettislierten in 2 el van de azijn. Snijd de ham in dunne reepjes.

Breng een pan water met de rest van de azijn aan de kook. Zet het vuur laag, maak met een lepel een draaikolk in de pan en breek een ei in een kopje. Laat het ei in het water glijden en pocheer 3 minuten. Schep het ei met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord. Herhaal met de rest van de eieren.

Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui en de knoflook en de ham op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen, de laurier, de blaadjes tijm en de courgetteblokjes toe. Bak dit ca. 3 min. en breng op smaak.

Rooster het briochebrood. Verdeel de paddenstoelen over de toast en verkruimel de geitenkaas erover. Leg op elke snee brood een ei, bestrooi met zeezout en peper en verdeel de uitgelekte courgettespaghetti erover.

Ingredienten

4
Personen

Voor de briochetoast

  • 250 g kastanjechampignons of paddenstoelenmix
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 kleine courgette
  • 3 el witte-balsamicoazijn
  • 50 g rauwe ham
  • 4 eieren
  • 30 g boter
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 4 sneetjes briochebrood
  • 100 g zachte geitenkaas
Geef je waardering
0