Boudin- noir (bloedworst) met een appeltje en zuurkool

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
55 minuten totale tijd

Bereiden

Laat de zuurkool in een steelpannetje met de witte wijn, helft van de boter en het appelsap circa 30 minuten smoren.

Bak het ontbijtspek in een koekenpan krokant uit. Bewaar de koekenpan met het bakvet. Laat het spek afkoelen op keukenpapier.  

Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakken van circa een halve centimeter.

Laat de bruine suiker in het spekvet smelten. Voeg de appels en overige boter erbij. Blus af met calvados en laat dit karamelliseren. Haal de appelplakken uit de pan en roer de karamel in de pan met een garde tot een lobbige jus. Bewaar deze.

Rooster het brood in een broodrooster of in de oven. Snijd de bloedworst in plakken van circa 1 centimeter.

Verwarm een koekenpan met een scheutje olie. Bak de bloedworst circa anderhalve minuut aan iedere kant, tot de buitenkant lekker krokant is.

Serveren

Pluk de kervel. Leg het brood op het bord. Beleg het met wat zuurkool, een plak bloedworst, dan de appel, nog wat zuurkool en eindig met het krokante spek. Sprenkel er karameljus overheen. Garneer met takjes kervel.

Ingredienten

4
Personen

Voor de boudin-noir

  • 300 g zuurkool
  • 100 ml witte wijn
  • 40 g boter
  • 100 ml appelsap
  • 75 g gesneden ontbijtspek
  • 2 appels (Goudrenet of Jonagold of Elstar)
  • zout
  • 40 g bruine suiker
  • 50 ml calvados
  • 4 sneetjes brioche
  • 200 g bloedworst
  • scheut zonnebloemolie
  • 0,5 bosje kervel

Extra nodig

  • keukenpapier
  • appelboor
Geef je waardering
14