Borek met kaas en oregano en geroosterde ras el hanout nootjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd

Borek met Turkse kaas en oregano
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter. Pluk en hak de oregano fijn. Rasp de schil van de citroen en prak met de oregano door de geitenkaas. Voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met peper. Bestrijk de filodeegvellen met gesmolten boter. Leg aan de korte kant een streep vulling en rol de vellen op. Leg de borek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de borek in de oven in circa 5 minuten goudbruin. Snijd ze in kleinere borek. Serveer bij de nootjes als borrelhapje.

Ras el hanout
Rooster de specerijen 1 minuut in een droge koekenpan. Vijzel ze zo fijn mogelijk.

Ras el hanout nootjes
Rooster de noten en de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Voeg de ras el hanout, notenolie en fleur de sel toe en schud goed om. Laat de noten goed afkoelen en knapperig worden.

Serveer
Lekker met een glaasje Arak (anijsdrank), Oloroso of Amontillado sherry of een glas citroenmuntlimonade.

Tip:
Als er wat van de vulling overblijft, kan je er een hele lekkere dip van maken door er extra olie en zout en peper doorheen te roeren.

Ingredienten

4
Personen

Borek met Turkse kaas en oregano

  • 50 g roomboter
  • 4 takjes oregano
  • 1 rond Turks geitenkaasje (blik)
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie

Ras el hanout

  • 2 el komijn
  • 3 el venkelzaad
  • 2 el korianderzaad
  • 2 el kaneel
  • 3 el anijszaad
  • 2 el zwarte peper
  • 2 el gemberpoeder
  • 2 el fenegriek
  • 2 el geelwortel
  • 1 el kardemonzaad

Ras el hanout nootjes

  • 150 g gepelde pistachenoten
  • 150 g blanke amandelen
  • 150 g pijnboompitten
  • 1 ell ras el hanout
  • 1 tl notenolie
  • fleur de sel of zeezout

Extra nodig

  • kwastje
Geef je waardering
0