Boliviaanse cardanbouillon met coca gnocchi

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Cardanbouillon

  • Verwarm een pan met water tot het kookt en voeg de cardan (stierenpenis en testikels) en kipkarkassen toe.
  • Hak de ui, prei, bleekselderij en wortel, voeg toe aan de pan kokend water en kook gedurende drie tot vijf uur.
  • Halveer de grote pompoen en plaats deze boven de stomende bouillon om te garen. Schraap zodra de pompoen gaar is het vlees eruit zodat er een holle pompoen overblijft.
  • Leg het vlees apart voor de dumplings.
  • Giet de bouillon zodra deze klaar is over in een andere pan en zorg ervoor dat enkele stukjes groente in de bouillon blijven.
  • Zet vervolgens de pan weer op vuur, voeg de paarse aardappels toe en kook ze gaar.

Coca gnocchi

  • Rasp de gevriesdroogde aardappels tot een poederachtig meel.
  • Voeg hierbij het cocapoeder en meng door elkaar.
  • Breek de eieren in het mengsel en roer om te binden. Voeg het gestoomde, zachte pompoenvlees toe aan het mengsel van cocapoeder, aardappelmeel en ei en kneed dit vervolgens.
  • Vorm met een koffielepel kleine balletjes van het deeg en laat deze in de bouillon zakken om ze te koken.

Gegrilde lama

  • Rasp 2 citroenen. Meng de olijfolie, citroenrasp, zout, peper, rietsuiker en cocapoeder samen in een kom, wentel het lamavlees in dit mengsel om te marineren en laat 20 minuten rusten.
  • Leg het gemarineerde vlees op een zo heet mogelijke barbecue, keer om en haal van de grill zodra het vlees mooie grillstrepen heeft.

Chilisalsa

  • Gril de chilipepers tot het vel is geblakerd.
  • Ontvel de pepers, verwijder de zaadjes en hak in grove stukken.
  • Meng de peterselie, basilicum en de gegrilde chilipepers met de olijfolie.
  • Rasp de citroen en pers het sap van de citroen en de limoen.
  • Voeg vervolgens de geraspte citroenschil en het citroen- en limoensap toe. Voeg als laatste een beetje rietsuiker toe en zet opzij.

Serveren

  • Vul een kom met een royale hoeveelheid van de bouillon en zorg voor voldoende gnocchi bij elke portie. Leg er vervolgens een paar plakjes lama bovenop en bedruip met een beetje van de salsa, zodat het gerecht nog beter smaakt!

Ingredienten

6
Personen

Cardanbouillon

  • 1 cardan (stierenpenis en testikels) of runderschenkel
  • 3 kipkarkassen
  • 4 uien
  • 2 preien
  • 2 stronken bleekserij
  • 1 kg wortels
  • 1 bol knoflook
  • 1 kg paars aardappels

Gegrilde lama

  • 2 kg lamafilet (of runderfilet)
  • 200 g gemalen cocabladeren
  • 200 ml olijfolie
  • 200 g rietsuiker
  • 2 citroenen

Chilisalsa

  • 1 bos peterselie
  • 1 bos basilicum
  • 500 g gegrilde jalapeñopepers
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 200 ml olijfolie
  • 50 g rietsuiker

Coca gnocchi

  • 1 kg gevriesdroogde aardappels (of aardappelzetmeel)
  • 200 g gemalen cocabladeren
  • 2 eieren
  • 500 g pompoen in stukken
  • 1 el nootmuskaatpoeder
Geef je waardering
1