Boekweitpancakes met zoute boter

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Smelt in een pannetje op laag vuur de boter.
  • Meng de bloem, bakpoeder en zout in een beslagkom.
  • Klop in een andere kom de melk met de eieren en het vanille extract goed los en voeg erna de gesmolten boter toe.
  • Giet dan het eimengsel bij de bloem en roer tot een glad, dik beslag. Roer niet te lang door, dan verdwijnt de luchtigheid. Als het te dik is, voeg dan een klein beetje water of melk toe, maar het beslag moet dikker zijn dan normaal pannenkoekenbeslag.
  • Bak nu de pancakes in een koekenpan op middelhoog vuur aan weerszijden goudbruin. Je kunt er per keer 3 bakken in 1 pan.
  • Opdienen met suiker en zoute boter. Of met vers fruit: ook heerlijk. Of met gesmolten chocola. Of met stroop. Of met kaas…

Ingredienten

15
Porties

Boekweitpancakes met zoute boter

  • 130 g boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 0.25 tl zout
  • 2 eieren
  • 300 ml volle biologische melk
  • 0.5 tl vanille-extract
  • 3 el boter
  • poedersuiker
  • gezouten boter
Geef je waardering
0