Bobotie flapjes

0
Makkelijk
Bobotie flapjes

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Soezenbeslag
Breng in een pan water, melk en boter aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer het ei erdoor.

Vulling
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat en de abrikozen in blokjes. Schil en snijd de appel van het klokhuis af in blokjes. Meng de ui, knoflook, tomaat, abrikozen, en appel met het gehakt en breng op smaak met abrikozenjam, kerriepoeder, tomatenketchup, worcestersaus, zout en peper. Roer de helft van het soezenbeslag door het gehakt. (de rest wordt niet gebruikt).

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht uit zodat ze net iets groter worden. Kluts het ei en besmeer de randen van het deeg ermee. Verdeel de vulling over het deeg en vouw het deeg dicht zodat er een flapje ontstaat en druk de randjes dicht met een vork. Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi ze met pinda’s Bak de bobotie flapjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. .

Ingredienten

10
Porties

Soezenbeslag

  • 50 ml melk
  • 50 ml water
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 ei

Vulling

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g abrikoos uit blik
  • 1 tomaat
  • 1 appel
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 40 g abrikozenjam
  • 1 tl kerriepoeder
  • 40 g tomatensaus
  • 1 tl worcestersaus
  • zout
  • versgemalen peper
  • 10 plakjes bladerdeeg

Extra nodig

  • bloem om te bestuiven
  • 1 ei om te bestrijken
  • bakpapier
  • bakplaat
Bobotie flapjes
Geef je waardering
0