Blote billen in het gras met appel-kaneel yoghurt

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels en snijbonen

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schillen snijd de aardappels in vieren.
  • Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine stukjes.
  • Kook de aardappels en snijbonen samen in circa 12 minuten gaar.


Braadworsten

  • Verhit olie in een koekenpan en bak de braadworsten in circa 8 minuten gaar.
  • Zet het vuur uit en leg een deksel op de pan.


Blote billen in het gras

  • Giet de aardappels en snijbonen af en laat ze uitlekken.
  • Zet de pan weer op het fornuis.
  • Laat de witte bonen uitlekken en spoel af.
  • Schep de bonen in de pan van de aardappels. Voeg melk toe. Verwarm het geheel op matig vuur voor circa 3 minuten.
  • Voeg de aardappels en snijbonen toe. Zet het vuur uit en stamp fijn met een stamper.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • Serveer met de crème fraîche.


Appel-kaneelyoghurt

  • Schil en snijd de appels in partjes.
  • Bak de appels met de suiker en kaneel in circa 5 minuten tot een compote.
  • Meng de yoghurt met de honing.
  • Laat de compote afkoelen, verdeel over de glazen en schenk de honingyoghurt erop.


 

Ingredienten

4
Personen

Blote billen in het gras

  • 500 g aardappels
  • 400 g snijbonen
  • 4 runderbraadworsten
  • 350 g witte bonen uit pot
  • 200 ml melk
  • nootmuskaat
  • 2 el crème fraîche
  • zout
  • versgemalen peper

appel-kaneelyoghurt

  • 2 appels
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 600 ml magere yoghurt
  • 2 el honing

Extra nodig

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
1