De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bloemkool-selderijstoofpot met pistou

30 min kooktijd
Bloemkool-selderijstoofpot met pistou

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Stoofpot

  • Snijd de saucijsjes in gelijke stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de saucijsjes in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Voeg de ui, laurier en de tijm toe aan de pan met de worst.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Voeg de aardappels, bloemkool en bleekselderij toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg een scheutje witte wijn, een scheut water en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 15 minuten koken. Verwijder de tijm en de laurier. 

Pistou

  • Pel de knoflook.
  • Pluk de basilicum.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Pureer de knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en een scheutje olie in het bakje van de staafmixer fijn. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de stoofpot over borden. Lepel de pistou eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker