Stoofpot
- Snijd de saucijsjes in gelijke stukken.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de saucijsjes in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
- Pel en snipper de ui.
- Voeg de ui, laurier en de tijm toe aan de pan met de worst.
- Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
- Voeg de aardappels, bloemkool en bleekselderij toe en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg een scheutje witte wijn, een scheut water en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 15 minuten koken. Verwijder de tijm en de laurier.
Pistou
- Pel de knoflook.
- Pluk de basilicum.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Pureer de knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en een scheutje olie in het bakje van de staafmixer fijn. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de stoofpot over borden. Lepel de pistou eroverheen.
0 reacties