Blackbox-taart

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

80 minuten totale tijd

Moskovischbeslag

Verwarm de oven voor op 175 ºC.
 Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain marie schuimig en lobbig. Spatel eerst de helft van de bloem door de eidooiers, dan driekwart van het eiwit en dan de resterende bloem. Spatel het beslag door het resterende eiwit en roer voorzichtig de boter erdoor. Vet de bakplaat in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag erop en bak de cake circa 25 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Snijd het biscuit in 4 vierkanten van 12x12 centimeter.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Witte chocoladecrème
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop voor de crème de boter luchtig met de poedersuiker en meng met de banketbakkersroom. Voeg de gesmolten chocolade al kloppend toe aan de crème. Niet te lang kloppen. Stop als de chocolade goed gemengd is.

Besprenkel het moskovischbeslag met de likeur en bestrijk de plakken met de witte chocoladecrème en druk de frambozen erin. Smeer de zijkanten aan met de rest van de crème. Zet de taart circa 30 minuten in de koelkast en snijd de zijkanten strak af.

Marsepein
Kneed de cacaopoeder door de marsepein en rol dun uit. Bekleed de taart ermee. Bestrijk de bovenkant van de taart met abrikozenjam. Maak de taart extra mooi met een kleurig lint.

Ingredienten

1
Porties

Moskovischbeslag

  • 90 g boter
  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem

Witte chocoladecrème met frambozen

  • 150 g witte chocolade
  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker
  • 1 bakje frambozen

Marsepein

  • 5 el cacaopoeder
  • 500 g marsepein
  • 2 el abrikozenjam

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • diepe bakplaat
  • rood lint
  • likeur
Geef je waardering
1