Bistecca in salsa di pomodoro

3
Makkelijk
Bistecca in salsa di pomodoro

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bistecca in salsa di pomodoro
Verhit olijfolie en boter in een braadpan. Halveer de knoflook en fruit circa 3 minuten in de braadpan. Verwijder de knoflook en bak de biefstukken circa 2 minuten per kant in de braadpan, zodat ze om en om goudbruin zijn. Snijd de gepelde tomaten fijn en voeg toe aan het vlees. Zet het vuur laag, zodat het niet aanbakt.
Snijd de olijven, cornichons en bleekselderij fijn. Voeg samen met de kappertjes toe aan de pan. Draai het vlees om en laat nog circa 2 minuten zacht sudderen. Voeg de oregano toe en laat circa 5 minuten, met de deksel op de pan en het vuur uit, rusten.

Gebakken aardappels
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappels met oregano en zout in circa 10 minuten. Roer af en toe goed door.

Serveer de aardappels apart naast het vlees met de saus.

Tip: Lekker met groene salade

Ingredienten

4
Personen

Bistecca in salsa di pomodoro

  • olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 kogelbiefstukken à 150 g
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 50 g pitloze groene olijven
  • 50 g cornichons
  • 0.5 bleekselderij
  • 1 tl kappertjes op zout
  • 4 takjes verse oregano

Gebakken aardappels

  • 500 g vastkokende grote aardappels
  • olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
Bistecca in salsa di pomodoro
Geef je waardering
3