Giovanni Caminita

Ingredienten

4
Personen

Gevulde artisjok

  • 4 verse artisjokken
  • 8 takjes peterselie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 60 g Pecorino
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 ml water

Bistecca alla siciliana

  • 5 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 entrecotes a 200 g

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Gevulde artisjok
Snijd de boven- en onderkant van de artisjokken en bewaar de artisjokken onder water. Pluk en hak de peterselie fijn. Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn en rasp de Pecorino. Meng de peterselie, knoflook, Pecorino en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Maak de artisjokken schoon en vul; ze met het peterseliemengsel. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Voeg de artisjokken toe en schenk er water bij tot ze half onderstaan. Sluit de pan af met een deksel en laat koken tot het water verdampt is. Herhaal dit tot de artisjokken gaar zijn.

Bistecca alla siciliana
Verwarm de grillpan voor. Meng de olijfolie met de oregano en ris de rozemarijn. Meng de rozemarijn en het sap van de citroen door de oregano-olie en breng op smaak met zout en peper. Marineer de entrecotes in de olie. Grill de entrecotes aan beide kanten tot er een mooie grillstreep ontstaat en het vlees de gewenste gaarheid heeft.

Geef je waardering

4
Bistecca alla siciliana met artisjok