Bietza

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
70 minuten totale tijd

Pizzadeeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het water, gist en de olijfolie. Strooi het zout over de bloem en meng de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel. Kneed tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Rol het pizzadeeg dun uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat

Vulling
Ontdooi de frambozen. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de bietjes in circa 30 minuten gaar in de schil. Verwarm de oven voor op 250 ºC. Pel de bieten en snijd de helft in partjes. Pureer de andere helft met de tomaten en de frambozen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het bietenmengsel over de pizzabodem. Pel en snijd de uien in dunne ringen. Verdeel de partjes biet, de uiringen en de plakjes panchetta over de bodem en verbrokkel de geitenkaas erover. Bak de pizza in de oven in circa 10 minuten krokant.

Topping
Halveer de cherrytomaten en verdeel samen met de rucola en de cashewnoten over de bietza.

Ingredienten

1
Porties

Pizzadeeg

  • 500 g bloem
  • 300 ml water
  • 7 g gist
  • 15 g olijfolie
  • 12 g zout

Vulling

  • 150 g diepvriesframbozen
  • 2 rode bietjes
  • 2 gele bietjes
  • 2 tomaten
  • 2 rode uien
  • 200 g pancetta
  • 200 g Franse geitenkaas

Topping

  • 200 g cherrytomaten
  • 25 g rucola
  • 100 g gezouten cashewnoten

Extra nodig:

  • bakpapier
  • staafmixer en bijbehorend bakje
Geef je waardering
1