De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

biefstuk met pasta en basilicumolie

• Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
• Snijd de paddenstoelen in stukjes.
• Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een hapjespan en bak de paddenstoelen circa 8 minuten op middelhoog vuur.
• Halveer de tomaten.

30 MIN
Biefstuk met pasta en basilicumolie

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding:

• Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
• Snijd de paddenstoelen in stukjes.
• Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een hapjespan en bak de paddenstoelen circa 8 minuten op middelhoog vuur.
• Halveer de tomaten.
• Pel en snijd de knoflook fijn.
• Ris de oregano van de takjes.
• Voeg de oregano en knoflook toe aan de paddenstoelen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Breng een pan water met zout aan de kook en kook de pappardelle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd na het afgieten circa 100 milliliter kookvocht apart.
• Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak de biefstuk in 5 minuten rosé. Keer halverwege en haal uit de pan. Laat de biefstuk op een bord onder aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. Snijd de biefstuk in dunne plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
• Pluk de basilicum. Pureer de basilicum met 100 milliliter olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Voeg de tomaten toe aan de paddenstoelen.
• Schep de pappardelle bij de paddenstoelen en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.
• Snijd de biefstuk in plakjes.

Serveren

• Schep de pappardelle op bord en verdeel de biefstuk en de basilicumolie erover. Schaaf de schapenkaas over de pappardelle.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker