Bereiding:
• Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
• Snijd de paddenstoelen in stukjes.
• Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een hapjespan en bak de paddenstoelen circa 8 minuten op middelhoog vuur.
• Halveer de tomaten.
• Pel en snijd de knoflook fijn.
• Ris de oregano van de takjes.
• Voeg de oregano en knoflook toe aan de paddenstoelen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Breng een pan water met zout aan de kook en kook de pappardelle beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd na het afgieten circa 100 milliliter kookvocht apart.
• Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak de biefstuk in 5 minuten rosé. Keer halverwege en haal uit de pan. Laat de biefstuk op een bord onder aluminiumfolie circa 5 minuten rusten. Snijd de biefstuk in dunne plakken en breng op smaak met peper en eventueel zout.
• Pluk de basilicum. Pureer de basilicum met 100 milliliter olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Voeg de tomaten toe aan de paddenstoelen.
• Schep de pappardelle bij de paddenstoelen en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.
• Snijd de biefstuk in plakjes.
Serveren
• Schep de pappardelle op bord en verdeel de biefstuk en de basilicumolie erover. Schaaf de schapenkaas over de pappardelle.
Meld je aan en praat mee