Biefstuk met gember

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.

Begin met het koken van de rijst:

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Ga verder met de zoetzure salade

  • Snijd de witte kool en rode kool in dunne repen.
  • Was en schil de komkommer in kleine repen.
  • Verwijder de zaadlijst van de peper en snijd in kleine stukken.
  • Voeg alles bij elkaar en roer door
  • Meng 25 ml azijn met 25 g suiker en een scheutje water in een pan. Warm het geheel circa 5 minuten goed door.
  • Schenk over de salade en laat circa 5 minuten staan.


Nu gaan we wokken:

  • Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in reepjes.
  • Onthaar de peultjes.
  • Snijd de bosui in schuine ringen.
  • Pel en hak de knoflook grof.
  • Schil en rasp de gemberwortel.
  • Verwarm een wok op hoog vuur en voeg de olie toe.
  • Roerbak het vlees samen met de sesamzaadjes circa 2 minuten op hoog vuur en leg op een bord.
  • Wok de peultjes circa 3 minuten
  • Voeg de knoflook, gember en bosui toe en bak dit circa 1 minuut.
  • Voeg de reepjes vlees weer toe aan de pan, voeg de chilisaus, hoisin saus en de taugé toe en schep alles goed door.

Ingredienten

4
Personen

Biefstuk met gember

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 400 g biefstuk
  • 1.5 el sesamzaadjes
  • 300 g peultjes
  • 3 bosuien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 2 el rijstolie
  • 2 el chilisaus
  • 2 el hoisin saus
  • 100 g taugé

Zoetzure salade

  • 0.25 witte kool
  • 0.25 rode kool
  • 1 komkommer
  • 1 chilipeper
  • 25 ml azijn
  • 25 g suiker
Geef je waardering
0