Bessara met geprakte eieren en venkelzaadolie

3
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Bessara
Pel en snipper de ui. Vijzel het venkelzaad. Spoel de tuinbonen. Verhit een scheut olie in een hoge pan en fruit de ui en het gemalen venkelzaad circa 5 minuten op laag vuur. Voeg tuinbonen, water en een snufje zout toe. Kook de tuinbonen, met deksel op de pan, in circa 45 minuten gaar en pureer de soep met een staafmixer.

Geprakte eieren
Kook de eieren in circa 8 minuten hard, spoel ze koud en pel ze. Vijzel de komijn fijn. Prak de eieren en meng ze met een scheutje olijfolie en komijn. Breng op smaak met zout.

Venkelzaadolie
Rooster de venkelzaadjes circa 1 minuut in een droge koekenpan. Pel en snijd de knoflook grof. Pluk en snijd de koriander fijn. Vijzel het venkelzaad met de knoflook, koriander en een snufje zout. Schenk langzaam de olie erbij en meng goed door elkaar.

Pel en snijd de witte ui in zeer dunne plakken. Scheur of snijd het brood in stukken en besprenkel met olijfolie. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met venkelolie. Serveer het brood, de ui en de eieren apart.

Ingredienten

4
Personen

Bessara

  • 1 grote ui
  • 1 el venkelzaad
  • olijfolie
  • 275 g gedroogde tuinbonen
  • 1 l water
  • zout

Geprakte eieren

  • 4 eieren
  • 1 tl komijn
  • olijfolie

Venkelzaadolie

  • 1 teentje knoflook
  • 1 el venkelzaad
  • 0.25 bosje koriander
  • snufje zout
  • 150 ml olijfolie

Extra nodig

  • 1 witte zoete ui
  • Marokkaans brood
  • vijzel
  • staafmixer
Geef je waardering
3