Berza met witte bonen, kikkererwten en spinazie

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Berza
Pel de knoflook. Stamp de knoflook, zeezout, pimentón, komijnzaadjes, oregano, kruidnagels, chilivlokken en laurier in een vijzel tot een fijne pasta. Voeg een flinke scheut olie toe. Kook de witte bonen en kikkererwten gaar en schuim het kookvocht regelmatig af. Snijd de bleekselderij grof, voeg toe aan de bonen en breng opnieuw aan de kook. Voeg het vlees en de kruidenpasta toe. Stoof het vlees in circa 1 tot 1,5 uur gaar en mals. Snijd de worst in halve plakjes en voeg ze toe aan de soep. Snijd de spinazie grof en roer de spinazie door de soep. Haal het gestoofde vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Schep de soep in diepe borden en besprenkel royaal met olijfolie.

Salade
Kook het sinaasappelsap in tot een siroop. Verhit een laag olie in een wok, frituur de amandelen goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel en snijd de ui in halve ringen. Pureer voor de dressing de helft van de ui, de helft van de amandelen, olie, azijn en sinaasappelsiroop met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Pluk de waterkers en de sla en hak de resterende amandelen. Verdeel de sla en de waterkers over een bord, strooi de amandelen en lepel de dressing erover.

Ingredienten

4
Personen

Berza

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el zeezout
  • 1 el pimentón of paprikapoeder
  • 2 el komijnzaadjes
  • 6 el verse oregano
  • 5 kruidnagels
  • 1 el chilivlokken
  • 2 blaadjes laurier
  • olijfolie
  • 400 g geweekte witte bonnen
  • 200 g geweekte kikkererwten
  • 1 struik bleekselderij
  • 400 g runderstoofvlees
  • 300 g lamsschenkel
  • 1 gedroogde Spaanse chorizoworst
  • 300 g spinazie

Salade

  • 250 ml sinaasappelsap
  • zonnebloemolie
  • 100 g witte amandelen
  • 1 witte ui
  • 100 ml notenolie
  • 25 ml sherryazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bosje waterkers
  • 1 krop sla
Geef je waardering
0