Berberse omelet

5
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Berbers omelet

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, gehakt en paprika circa 5 minuten. Hak de koriander en de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie, tomatenblokjes en de helft van de koriander door het gehaktmengsel en bak circa 4 minuten mee. Maak vier kuiltjes in het mengsel, breek de eieren in de kuiltjes en laat met de deksel op de pan circa 4 minuten garen. Snijd de olijven in ringen, verdeel over de eieren en warm nog circa 2 minuten door. Verdeel de omelet in vieren. Snijd het brood in plakken.

Serveren

Verdeel de omelet en het brood over de borden. Serveer de olijvenpesto bij het brood.

Ingredienten

4
Personen

Berberse omelet

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 200 g rundergehakt
  • 0.5 bosje koriander
  • 10 takken bladpeterselie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 Turks brood

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
5