De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

beefcurry met kleurwortels en krieltjes

Romige rode curry met biefstuk en krieltjes.

Beefcurry

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Was en halveer de krieltjes. Schil de wortelen en snij in stukken. Pel en snipper de rode ui. Kneus de stengel citroengras.

Verhit een hapjespan met olie en fruit de ui. Voeg de wortelen, het citroengras en de krieltjes toe en bak kort mee. Blus af met een deel runderbouillon totdat alles net onder staat en kook de groente gaar. Giet af en vang het vocht op.

Snij de selderij in boogjes. Bak de biefstukken medium rare in de koekenpan met een scheut olie. Snij de biefstuk in reepjes. Verwarm de hapjespan met olie en bak hierin de selderij met de currypasta. Blus af met kokosmelk. Voeg de krieltjes met de wortel aan de biefstuk toe en schep om. Voeg eventueel nog wat van de opgevangen bouillon toe om de saus te verdunnen.

Pluk de blaadjes van de koriander.

Serveren

Serveer de beefcurry met verse koriander.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker