Bavette con fave e prosciutto (Pasta met tuinbonen en ham)

7
Makkelijk
Bavette con fave e prosciutto (Pasta met tuinbonen en ham)

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de bavette gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Blancheer de tuinbonen circa 5 minuten in een ruime pan gezouten water. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de ui circa 3 minuten.

Verwarm een grillpan en gril de plak ham circa 2 minuten per kant. Snijd de ham in dunne reepjes van een halve centimeter en voeg toe aan de uien. Voeg de tuinbonen toe. Halveer de cherrytomaten, snijd de rucola en voeg samen toe aan de ui.

Giet de pasta af en meng met de ingrediënten in de pan.

Maak de pasta smeuïg met de boter, crème fraîche en een scheutje water. Breng op smaak met versgemalen peper. Rasp de Parmezaanse kaas erover.     

Salade

Snijd de tomaten en meng samen met de rucola. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn. Voeg hier de crème fraîche aan toe en roer alles goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 400 g bavette (pasta)
  • 300 g gedopte tuinbonen
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 100 g schouderham
  • 100 g cherrytomaten
  • 75 g rucola
  • 1 el boter
  • 1 el halfvolle crème fraîche
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 takjes basilicum

Salade

  • 2 tomaten
  • 150 g rucola
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • 1 el crème fraîche
Bavette con fave e prosciutto (Pasta met tuinbonen en ham)
Geef je waardering
7