Basbousa met gemarineerde zuidvruchten

3
Makkelijk

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Breng voor de siroop het water met de suiker, citroensap en de specerijen aan de kook. Giet de siroop over de zuidvruchten en laat een halve dag marineren.

Verwarm voor de cake de oven voor op 200 ºC. Meng de aangegeven ingrediënten door elkaar en schep in een ingevette taartpan.

Bak de cake gedurende 45 minuten in de oven en stort de cake vervolgens op een rooster. Giet een deel van de siroop over de warme cake. Rooster de amandelen in een pan of oven goudbruin.

Serveer de zuidvruchten en de amandelen op de cake en voeg daar het gesneden fruit naar smaak toe. Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker.

Ingredienten

8
Personen

Siroop

  • 300 g suiker
  • 500 ml water
  • 3 el citroensap
  • 2 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Zuidvruchten

  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 100 g gedroogde pruimen

Cake

  • 400 g griesmeel
  • 200 g suiker
  • 200 g boter
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje

Garnering

  • 100 g blanke amandelen
  • kiwi
  • physalis
  • appel
  • mango
  • poedersuiker

Extra nodig

  • taartenpan
Geef je waardering
3