Banaan-granolamuffins met kersen

4
Makkelijk
Banaan-granolamuffins met kersen

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer de boter met de lichte basterdsuiker romig. Pel de bananen en prak ze fijn en voeg ze samen met de sojamelk en de eieren toe aan de boter en de suiker. Voeg het volkorenmeel en bakpoeder toe en meng goed door. Spatel er de muesli en de diepvrieskersen door.

Knip 12 vierkante stukjes bakpapier van 13x13. Leg deze in de cupcaketray. Verdeel het beslag over de vormen en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar. 

Powershake
Pel en pureer de bananen samen met de ontdooide diepvrieskersen, yoghurt en het rasp en sap van de limoen tot een shake. Serveer bij de muffin voor een gezond en lekker ontbijt. 

Ingredienten

12
Porties

Banaan-granolamuffins met kersen

  • 110 g boter
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 2 bananen
  • 110 ml sojamelk
  • 2 eieren
  • 130 g volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 g muesli
  • 100 g diepvrieskersen

Powershake

  • 3 bananen
  • 125 g diepvrieskersen
  • 500 ml yoghurt
  • 1 limoen

Extra nodig

  • bakpapier
  • 12 cupcakevormpjes
  • 1 cupcaketray
Banaan-granolamuffins met kersen
Geef je waardering
4