Banaan-courgettepannenkoekjes

25
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Vivian Reijs in Favourites By...

Beslag

Pel en snij de bananen in stukken. Snij de courgette in stukken. Pureer de bananen, eieren en courgette in de keukenmachine. Voeg de kokosmelk en honing toe en mix tot een glad beslag. Voeg beetje voor beetje het boekweitmeel toe. Voeg alles toe als je dikke pannenkoekjes wilt en wat minder als je liever wat dunnere pannenkoeken bakt.

Bakken

Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan. Schep met een soeplepel 3 kleine hoopjes in de pan. Als de bovenkant van de pannenkoekjes gaatjes krijgt en het beslag wat droger wordt kun je de pannenkoekjes met een spatel keren. Doe hetzelfde met het resterende beslag. Houd de pannenkoekjes warm onder aluminiumfolie of een bord. Breek of hak de walnoten in stukken.Serveer de pannenkoeken met de walnoten en bessen en evt. een beetje extra honing.

Ingredienten

4
Personen

  • 3 rijpe bananen
  • 0,5 courgette
  • 3 eieren
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 el vloeibare honing
  • 200 g boekweitmeel
  • 4 el kokosolie
  • 75 g walnoten
Geef je waardering
25