Banaan-cashewtaart

0
Makkelijk
Banaan-cashewtaart

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bodem
Maal in de keukenmachine de pecannoten met het zout tot poeder. Voeg de dadels en ahornsiroop toe en mix in circa 2 minuten tot een plakkerige massa. Bekleed de taartring met een rand cellofaanfolie. Druk het deeg met natte handen op de bodem van de taartring.

Vulling
Kook de cashewnoten circa 5 minuten in ruim water, laat uitlekken en afkoelen. Maal in de keukenmachine de cashewnoten met het water. Meng de kokosrasp erdoor. Meng er zoveel ahornsiroop bij tot je een plakkerige, gladde massa krijgt. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem.

Pel en snijd de bananen in schuine stukken met een dikte van circa 0,5 centimeter. Leg de bananen rondom op de vulling. Werk van buiten naar binnen.

Garnering
Bestrooi de taart voor het serveren met de kokosrasp en garneer met een takje munt.

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 225 g pecannoten
  • mespuntje zout
  • 250 g gedroogde dadels zonder pit
  • 2 el ahornsiroop

Vulling

  • 150 g cashewnoten
  • 120 ml water
  • 120 g kokosrasp
  • 3 el ahornsiroop
  • 4 bananen

Garnering

  • 2 el kokosrasp
  • 1 takje munt

Extra nodig

  • taartring van 20 cm doorsnede
  • cellofaanfolie
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Banaan-cashewtaart
Geef je waardering
0