Bakkeljauwstoofschotel

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Week de bakkeljauw 24 uur in koud water en ververs het water om de 3-4 uur. Haal de bakkeljauw uit het water en dep goed droog. Snijd de bakkeljauw in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit voor de bakkeljauwstoof een scheutje olie in een pan en bak de vis circa 3 minuten.

Voeg de ui en de knoflook toe en fruit kort mee. Blus af met de passata, voeg de madame Jeanette toe en stoof het geheel circa 20 minuten met het deksel op de pan. Maak intussen de kousenband schoon en snijd in gelijke stukken. Haal na 15 minuten stoven de madame Jeanette uit de pan, roer de kousenband erdoor en gaar circa 5 minuten mee. Verdeel de kokkels erover en verwarm ze met deksel op de pan circa 5 minuten tot ze openstaan en gaar zijn.

Kook intussen de Chinese mie gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn, schil en rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes. Verhit voor de bami een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember en peper. Giet de bami af en meng door het uimengsel. Breng op smaak met de ketjap en de zoute sojasaus.

Ingredienten

4
Personen

Voor de bakkeljauw

  • 250 g bakkeljauw
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 300 ml tomatenpassata
  • 1 madame Jeanette
  • 500 g kousenband
  • 500 g kokkels

Voor de bami

  • 300 g Chinese mie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 4 el ketjap
  • 4 el zoute sojasaus
Geef je waardering
1