Bakery burgers

5
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
50 minuten totale tijd
Bak de bacon uit in een hete koekenpan en haal de bacon uit de pan. Breng het gehakt op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en vorm er vier gelijke burgers van. Verhit een scheutje olie in de pan van de bacon en bak de burgers kort om en om goudbruin. Bestrooi de burgers met een beetje zout en versgemalen en laat de burgers afkoelen.

Snijd de augurk in 12 plakjes. Leg op elke burger een plakje bacon, 3 plakjes augurk, mosterd, ketchup en een plakje kaas en zet de stapeltjes circa 5 minuten in de koelkast. Ontdooi het bladerdeeg en steek er cirkels uit. Leg de hamburgerstapeltjes op het bladerdeeg en bestrijk het bladerdeeg met een beetje water. Leg er een plakje bladerdeeg op en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met het eidooiermengsel en bestrooi met sesamzaadjes. Leg de pakketjes circa 5 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Verdeel de bakery burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 25-35 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Bakery burgers

  • 4 plakjes bacon
  • 500 g rundergehakt
  • olijfolie
  • 1 augurk
  • 2 el gladde mosterd
  • 4 el tomatenketchup
  • 4 plakjes Goudse kaas
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 el sesamzaadjes
  • zeezout

Extra nodig:

  • 1 eidooier met een scheutje room om te bestrijken
  • bakpapier
  • bakplaat
  • steker van 12 cm doorsnede
Geef je waardering
5