Bagna cauda met Hollandse asperges en Parmezaan dip

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Groente

  • Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van asperges.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook, voeg de asperges toe, breng het water weer aan de kook en kook de asperges op laag vuur in circa 15 minuten gaar.
  • Boen de krieltjes goed schoon. Breng een pan met water en zout aan de kook ze in circa 10 minuten gaar.
  • Schrap de wortel en snijd in repen.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukken van circa 5 centimeter.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.
  • Snijd de onderkant van de stronk witlof en maak de bladeren los.
  • Giet de krieltjes af en stoom ze droog
  • Haal met twee vorken (of schuimspaan) de asperges voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken.

Parmezaanse dipsaus

  • Breng in een pan de melk en de room aan de kook.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
  • Laat circa 5 minuten koken onder constant roeren.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de dip. Kook 2 minuten door.
  • Breng op smaak met peper.

Bagna Cauda

  • Pel en snijd de knoflook heel fijn.
  • Snijd de ansjovis fijn.
  • Verwarm in een pan op laag vuur de olijfolie, knoflook en de ansjovis circa 2 minuten tot de ansjovis gesmolten is.
  • Voeg de boter toe. Neem de pan van het vuur zodra de boter is gesmolten. Roer de bagna cauda nogmaals goed door.

Ingredienten

4
Personen

Bagna cauda met Hollandse asperges en Parmezaanse dip

  • 1 bos Hollandse asperges
  • 450 g krieltjes
  • 1 stronk witlof
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 100 ml room
  • 100 ml melk
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el maïzena
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g ansjovis
  • 100 ml olijfolie om in te bakken
  • 50 g boter

Extra nodig:

  • dunschiller
Geef je waardering
0