Baghrir met honingboter & Griesmeelbrood met amlou

4
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Baghrir met oranjebloesemhoning
Meng de semolina de bloem en het zout. Meng de gist en suiker met een scheutje van het water. Roer het gistmengsel, de rest van het water en het bakpoeder door het semolina-bloemmengsel. Laat het beslag circa 15 minuten rusten. Spoel een koekenpan met antiaanbaklaag af met koud water en schep er een lepel beslag in. Bak het beslag in circa 2-3 minuten lichtbruin aan de onderkant en met droge witte gaatjes aan de bovenkant. Leg de pannenkoekjes op een bord en bestrijk aan beide kanten royaal met boter. Bak van de rest van het beslag op dezelfde manier pannenkoekjes. Meng de honing met het oranjebloesemwater en serveer bij de pannenkoekjes.

Griesmeelbrood met amlou
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix in een grote kom het ei, suiker, olie, melk en het bakpoeder en roer het door de griesmeel. Vet een vorm in met boter en schenk het beslag erin. Bak het beslag in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal het brood uit de vorm en bestrijk het brood met boter. Rooster voor de amlou de amandelen in een droge koekenpan. Maal de amandelen fijn en meng de honing en de arganolie erdoor. Serveer de amlou bij het griesmeelbrood.

Ingredienten

4
Personen

Baghrir met oranjebloesemhoning

  • 150 g semolina
  • 150 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl suiker
  • 500 ml lauwwarm water
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 3 el boter
  • 3 el honing
  • 6 el oranjebloesemwater

Griesmeelbrood met Amlou

  • 1 ei
  • 125 g suiker
  • 150 ml olijfolie
  • 500 ml melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 500 g griesmeel middelgrof
  • 3 el boter
  • 200 g amandelen
  • 5 el honing
  • 200 ml arganolie
Geef je waardering
4