Baconwafels en truffeleitjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Baconwafels
Verwarm het wafelijzer. Pluk en snijd de peterselie fijn.
Verwarm de helft van de melk in een pan tot lauwwarm en los de gist en de boter erin op.
Meng het bruiswater met de eieren in een kom. Voeg de bloem toe en roer goed door met de garde. Meng de rest van de melk, peterselie, olie, zout en de baconblokjes erdoor. Schep het beslag met een soeplepel of ijsknijper in het wafelijzer en bak de wafels in circa 4 minuten goudbruin en gaar.

Gepocheerde truffeleitje
Breng in een pan water tegen de kook aan. Bekleed het koffiekopje met ingevet plasticfolie. Schaaf dunne plakjes van de truffel. Breek het ei in het koffiekopje en leg er enkele plakjes truffel op. Bind het plasticfolie dicht met een stukje touw. Herhaal dit tot de eieren op zijn. Leg de eieren in de pan en pocheer ze circa 5 minuten.

Spinazie
Was de spinazie en pluk de grove stelen. Verhit een scheutje olie en bak de spinazie circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Hollandaisesaus
Smelt de boter. Klop de eidooiers met de azijn en de wijn au bain-marie luchtig en gaar. Voeg langzaam de gesmolten boter toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveer de baconwafels met de gepocheerde eieren, spinazie en de Hollandaisesaus.

Ingredienten

4
Personen

Baconwafels

  • 0.5 bos peterselie
  • 150 ml melk
  • 0.5 zakje gedroogde gist
  • 75 g zachte boter
  • 100 ml bruiswater
  • 3 eieren
  • 150 g bloem
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 1 mespuntje zout
  • 125 g gerookte baconblokjes

Gepocheerde truffeleitjes

  • 1 wintertruffel
  • 4 eieren

Spinazie

  • 125 g bladspinazie
  • zonnebloemolie

Hollandaisesaus

  • 250 g boter
  • 3 eidooiers
  • 2 el azijn
  • 4 el witte wijn

Extra nodig:

  • ijsknijper of soeplepel
  • wafelijzer
  • plasticfolie
  • slagerstouw
  • 1 koffiekopje
  • truffelschaaf
Geef je waardering
0